Vertrekreden
Meting uitstroom personeel - Verloop meting - Exit interview - Uitstroomgesprek - Online tool exitgesprekken
 

Wij hebben een nieuwe website met meer informatie, klik hier om naar exitanalytics.nl te gaan »

Exit Onderzoek

Online onderzoek en rapportages

Ons onderzoek bestaat uit een online* vragenlijst. Deze is opgesteld in samenwerking met de Rijksuniversiteit te Groningen. Als basis worden vragen gesteld over opleiding, leeftijd en dienstverband van de betrokken medewerker. Er wordt verder ingegaan op de werktevredenheid, de nieuwe baan, intrinsieke motivatoren, binding, positieve en negatieve aspecten en redenen van vertrek, aangevuld met een aantal open vragen over verbeteringsaspecten.


Alle medewerkers die vertrekken krijgen in uw opdracht een online of schriftelijke vragenlijst toegestuurd. Deze gegevens worden verzameld en zijn op afgesproken kenmerken inzichtelijk in een online dashboard. Voor een verantwoorde wijze gaat het om kenmerken die meer dan 10 respondenten betreffen. Periodiek ontvangt u uitgebreide rapportages, waarin alle informatie gerangschikt staat weergegeven. Ook staan de kosten van verloop berekend op de reŽle situatie.

Een online/ (schriftelijk) onderzoek is snel uit te voeren, voor u weinig tijd- en organisatie-intensief. Het belast de medewerker nauwelijks, is vrij in te plannen en levert snelle en eenduidige rapportages, met mogelijkheden van vergelijkbaarheid. De investering is daarnaast een fractie van wat een persoonlijk interview vraagt en de resultaten hoeven daarvoor niet onder te doen. Door zijn modulaire opbouw is het tevens flexibel in te delen, zodat het op elke organisatie afgestemd kan worden. Wilt u liever dat wij persoonlijk een exit interview afnemen? Dan kan dat ook. Het neemt echter meer tijd en vraagt meer organisatie en is daardoor kostbaarder in uitvoering. Maar ook daar kunnen de uitkomsten opwegen tegen de investeringen die worden gedaan.

Uw rendement uit dit onderzoek is dat u:
  • bekend wordt met de redenen van vertrek
  • inzicht krijgt in de intrinsieke motivatoren die tot dit vertrek hebben geleid
  • bij een negatieve keuze om te vertrekken nog kans hebt de angel er uit te halen voordat die ergens elders geplaatst wordt
  • waardering krijgt van medewerkers als u zich kwetsbaar durft op te stellen
  • hierdoor ander verloop kunt minimaliseren en aanzienlijke kosten kunt besparen
  • door de aangedragen verbeteringen uw imago kunt versterken
  • met geuite ideeŽn tot optimalisering van uw productie en/of dienstverlening kunt komen.
Kijkt u ook eens op onze pagina: waarom; zodat u overtuigd raakt om exit onderzoek als een belangrijk stuurinstrument voor uw bedrijfsbeleid en personeelsmanagement.

Wilt u meer weten over het exit onderzoek? Hoe het eruit ziet en welke themaís en vragen belangrijk zijn? Wat het u kan opleveren en wat ervaringen van andere organisaties zijn?

Neem contact met mij op Bereken verloopkosten

* Deze is echter ook schriftelijk in te zetten, mocht iemand niet over een PC of vaardigheden daartoe beschikken. Voor slechtzienden en mensen die niet of moeilijk kunnen lezen of schrijven nemen we de interviews telefonisch af.
Offerte aanvraag

Neem contact met mij op...
Ik wil graag meer weten over de mogelijkheden van Exit Interview binnen onze organisatie.

Organisatie:
Naam:
Tel.nr.
 
 
 Adresgegevens
Hardenberg (hoofdkantoor)
Maatdijk 7
7696 BE HARDENBERG
Postbus 407
7770 AK HARDENBERG

Amsterdam
Rhôneweg 44a
1043 AH AMSTERDAM

Telefoon: +31 5 23 23 31 85
Fax:         +31 5 23 23 31 56
E-mail:      
 
 
Amsterdam & Hardenberg - 05 23 23 31 85 -
© interMaction 2010                                                                                                                                                                 Disclaimer - Privacy - Sitemap