Anoniem?

Door als externe partij de anonimiteit van het onderzoek voor u te waarborgen, verkrijgt u extra betrouwbare en dus meer waardevolle informatie dan tijdens een persoonlijk gesprek of een ‘niet anoniem’ onderzoek. De vertrekkende werknemer ervaart een vrijer gevoel, de antwoorden zullen minder sociaal wenselijk en meer open zijn. U krijgt inzicht in hoe medewerkers werkelijk over uw organisatie denken. Maar uiteraard kunnen wij het ook niet-anoniem uitvoeren, u krijgt dan ingevulde vragenlijsten direct in een mailbox naar keuze gemaild. Dit biedt u tevens de kans om hierop direct te reageren, of als voorbereiding voor een exit gesprek te gebruiken.

Implementeren een kleine klus

Om de exit interview oplossing van interMaction voor uw organisatie te implementeren zijn de volgende vijf stappen nodig:

    Stap 1: Afstemmen methode & vragenlijst.
    Stap 2: U geeft door wie vertrekt ( gegevens vertrekkende medewerker).
    Stap 3: Wij nodigen de vertrekkende medewerker uit voor het invullen van het exit interview.
    Stap 4: De medewerkers vult de vragenlijst in.
    Stap 5: U ontvangt de resultaten direct op uw online dashboard en in de jaarlijkse rapportage.

Het exit interview proces

Wat levert het op?

U ontvangt een compleet beeld van de uitstroom binnen uw organisatie. De vertrekredenen en achterliggende motivatoren van uw medewerkers worden inzichtelijk gemaakt. Daarnaast worden vragen over persoonlijke ontwikkeling, arbeidsomstandigheden en management behandeld. Hierdoor krijgt u inzicht in hoe uw medewerkers werkelijk over uw organisatie denken. Ook maken wij de verloopkosten voor u inzichtelijk, per medewerker en per vertrekreden. In één oogopslag ziet u welke kosten gemoeid zijn met welke vertrekreden. U hebt cijfers die tellen en feiten waarop u zich kunt baseren. Het resultaat voor u is overzichtelijke en bruikbare informatie om gericht te kunnen sturen op talentbehoud en organisatieontwikkeling, 24/7 voor u beschikbaar.

Back to Top